Maatschappelijke verantwoordelijkheid is onderdeel van onze missie en visie. Met onze stichting maken we onze datakennis en -kunde toegankelijk voor de maatschappij.

Jouw datapartner en jouw Datahub

We zijn ons bij Digital Power bewust van de kansen die data ons biedt en werken met veel plezier samen met onze klanten van data naar doen. Maar dat is niet alles. Als datapartner willen we onze datakennis en -kunde toegankelijk maken voor iedereen, en dus ook voor de maatschappij.

Daarom hebben we in 2021 een stichting opgericht: de Digital Power Datahub. Waar de Digital Power bv jouw datapartner is, is onze stichting jouw Datahub; een verbindingspunt tussen de maatschappelijke sector, de commerciële sector en het datadomein rondom het thema data. De Digital Power bv investeert in de Datahub zodat een deel van de activiteiten ‘om niet’ kan worden aangeboden.

De Datahub bouwt mee aan een datawijze maatschappij

Maar wat doen we dan precies? We delen onze datakennis en -kunde met de maatschappij door onder andere evenementen te organiseren en onze dataservices aan te bieden voor maatschappelijke projecten. We richten ons met name op initiatieven die bijdragen aan een datawijze maatschappij, daarom maken we deel uit van het Netwerk Mediawijsheid en ontwikkelen we samen met TMI academy een data-lesmodule voor middelbare scholieren.

Logo Netwerk Mediawijsheid

De COVID-19 Violence Tracker

Maar ook aan projecten met een andere (maatschappelijke) focus doen we graag mee, zo werkten onze specialisten tijdens de coronacrisis samen met PeaceTech Lab aan de COVID-19 Violence Tracker. Vanuit de Digital Power Datahub werd het overgrote deel van deze uren gedoneerd

Blijf op de hoogte van de Datahub

Meer weten?

Marieke vertelt je graag meer over de Datahub

Marieke Schulte
Voorzitter van de Digital Power Datahub
Marieke heeft een achtergrond in sociaal- en ontwikkelingsbeleid en het evalueren hiervan, aan de hand van (ethisch verantwoorde) data.