Met onze stichting, de Digital Power Datahub, maken we datakennis en -kunde toegankelijk voor de maatschappij.

Marieke Schulte, voorzitter van de Digital Power Datahub & René de Boer, directeur van Digital Power

Jouw datapartner en jouw Datahub

Bij Digital Power zijn we ons bewust van de kansen die data ons biedt. We werken met veel plezier samen met onze klanten van data naar doen. Maar dat is niet alles. Als datapartner willen we onze datakennis en -kunde toegankelijk maken voor iedereen, en dus ook voor de maatschappij en de maatschappelijke sector.

Daarom hebben we in 2021 een stichting opgericht: de Digital Power Datahub. Waar de Digital Power bv jouw datapartner is, is onze stichting jouw Datahub; een verbindingspunt tussen de maatschappelijke sector, de commerciële sector en het datadomein rondom het thema data. De Digital Power bv investeert in de Datahub zodat onze consultants hun kennis en kunde kosteloos kunnen inzetten voor projecten met een maatschappelijk doel.

Wat doet de Datahub dan precies? Onze activiteiten zijn onder te verdelen in twee pijlers: datawijsheid en data for good.  

Datawijsheid

Als je het ons vraagt, is datawijsheid een cruciaal onderdeel van digitale geletterdheid. Wat houdt dat in? Volgens het Netwerk Mediawijsheid omvat digitale geletterdheid alle vaardigheden die je nodig hebt om je in de digitale samenleving staande te houden en jezelf te ontwikkelen. Wij denken dat basiskennis van data, hoe het wordt verzameld en ingezet en wat voor consequenties dat heeft, bij die vaardigheden hoort. Onze consultants kunnen wel uren over deze onderwerpen praten, en die kennis willen we voor iedereen toegankelijk maken. Zo bouwen we mee aan een datawijze maatschappij.

Data doet goed

Zoals je (hopelijk) weet, helpen onze consultants onze klanten met veel plezier van data naar doen. Dat doen ze op het gebied van Data Science, Data Engineering, Data Analytics, Technical Web Analytics en Customer Experience. Dezelfde diensten die we onze klanten vanuit de bv bieden, zetten we vanuit onze stichting kosteloos in voor projecten met een maatschappelijk doel. Zo zorgen we ervoor dat onze datakennis en -kunde toegankelijk is voor initiatieven die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de maatschappij. Oftewel: zo doet data goed!

Waar we nu mee bezig zijn

De Digital Power Datahub werkt samen met

Blijf op de hoogte van de Datahub

 


 

 


 

 


 

*


 

*


 


Meer weten?

Marieke vertelt je graag meer over de Datahub

Marieke Schulte
Voorzitter van de Digital Power Datahub
Marieke heeft een achtergrond in sociaal- en ontwikkelingsbeleid en het evalueren hiervan, aan de hand van (ethisch verantwoorde) data.