Skip to content

Malmberg

HOME / KLANTCASES / MALMBERG

Digitale transformatie en betere interne samenwerking dankzij inzicht in off- én online data.

malmberg

Uitgever Malmberg verzamelt veel off- en online data. Steeds meer onderwijsinstellingen maken gebruik van online licenties ter aanvulling op (of in plaats van) gedrukt lesmateriaal. Om hierop in te spelen, maakt Malmberg gebruik van maandelijkse rapportages. Het in-house data team stelt deze samen als input voor specifieke afdelingen. Malmberg vroeg ons dit team te versterken en de interne processen rondom data efficiënter te maken.

Onze aanpak

Tijdens gesprekken met de interne stakeholders kwamen we achter allerlei data en analyse behoeftes die in de organisatie leefden. Met deze informatie konden we snel starten met het verbeteren van interne processen en de uitbreiding van het huidige analysespectrum.

Zo ontdekten we al snel dat het data team veel tijd kwijt was aan handmatige acties. Externe rapportages werden handmatig gekoppeld en geüpload naar het CRM. Daarnaast werd alle data verzameld, geanalyseerd en gerapporteerd met behulp van Excel. We brachten de huidige processen in kaart en automatiseerden deze waar mogelijk.

We schreven hiervoor een Python script wat handmatige data manipulaties grotendeels overbodig maakt. Met behulp hiervan kan het interne datasysteem van Malmberg verschillende off- en online datastromen automatisch inlezen. Op basis van de uitkomsten van het script bouwden we een PowerBI dashboard. Dit dashboard toont alle Key Performance Indicators (KPI’s) van de verschillende afdelingen binnen de organisatie.

Het resultaat

Met het PowerBI dashboard beschikken alle teams binnen Malmberg over relevante informatie. Ze hebben meer inzicht in wat andere teams doen en hoe ze op hun KPI’s presteren ten opzichte van de doelen. Ook weten de verschillende afdelingen nu van elkaar welke analysevraagstukken en informatiebehoeften er zijn. Hierdoor is de interne samenwerking flink verbeterd.

Doordat veel handmatige processen nu geautomatiseerd zijn, bespaart het data team van Malmberg een hoop tijd. Deze tijd kan bijvoorbeeld worden besteed aan het dieper graven in de data om nog meer analysebehoeftes te kunnen beantwoorden. De maandelijkse rapportage die voorheen met Excel gemaakt werd, wordt nu met behulp van het Python script en Power BI met één klik op de knop ververst. Zo is bijna direct nadat de data binnenstroomt de meest actuele informatie beschikbaar voor de verschillende afdelingen. 

Het script en dashboard wat we hebben gemaakt zorgen ervoor dat anderhalve maand werk nu in 10 minuten gedaan kan worden: een flinke efficiencyslag.

Een extra voordeel is dat de teams van Malmberg nu over actuele informatie beschikken. Ze hoeven dus geen beslissingen meer te maken op basis van informatie uit een verder verleden.

Een datagedreven toekomst

In de toekomst gaan we voorspellende modellen bouwen bij Malmberg. We gaan bijvoorbeeld signalen identificeren om te voorspellen wanneer de uitgever een klant dreigt te verliezen. Ook zijn we het PowerBI dashboard aan het uitbreiden met extra filters zodat iedereen zijn eigen weergave met relevante gegevens kan maken. Zo is Malmberg steeds beter in staat om datagedreven beslissingen te maken. 

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Joachim gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!