Skip to content

Vodafone

HOME / KLANTCASES / VODAFONE

Hogere klanttevredenheid en stijging conversie dankzij opzet van een A/B testomgeving

data consultancy bij vodafoneziggo

Vodafone startte een ‘digital boost’ project van 3 maanden met als doel de conversie van de online shop te verbeteren. Het projectteam bestond uit externe digital professionals met elk een eigen specialisme. Wij zetten in het kader van dit project een A/B testomgeving op met als doel de user experience te verbeteren en dus de conversie te verhogen.

Onze aanpak

Vodafone had een eigen testing tool maar deze bleek niet toereikend voor de ambitieuze nieuwe doelstellingen van de organisatie. Met het oog op de toekomst selecteerden we de A/B testing tool Optimizely en implementeerden deze op de website. Vervolgens integreerden we de tool met Adobe Analytics en Tealium. In nauwe samenwerking met het team testten we continu nieuwe features op de site met als doel deze te optimaliseren. Denk hierbij aan de positionering en teksten van CTA’s en de formaten van banners. Samen met Vodafone evalueerden we de resultaten en brachten we de stappen in kaart die genomen moesten worden om de conversie naar het gewenste niveau te brengen.

Het resultaat

De webpagina’s werden geoptimaliseerd op basis van de resultaten van de A/B testen en een aantal user surveys. Op basis van ons advies voerde Vodafone diverse veranderingen door. De websiteconversie nam hierdoor met 5% toe. Onze testomgeving en ons advies vormden de basis voor toekomstige optimalisatieprojecten met als doel de digitale user experience te verbeteren.

De Customer Experience Specialist die meewerkte aan het project, bleef ook na het digital boost project bij Vodafone actief. Zo werkte ze onder andere aan de ontwikkeling van roadmaps naar verbeterde user experience en personalisatie.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Onze CEO René gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner van Nederland voor jou en je organisatie kunnen betekenen.