Skip to content

Vesteda

HOME / KLANTCASES / VESTEDA

Customer Experience Optimalisatie

data consultancy bij vesteda

Woningbelegger Vesteda werkt aan een nieuwe website. Deze moet (potentiële) huurders én B2B klanten zoals investeerders en pensioenfondsen een optimale online ervaring bieden. Van de verschillende B2C doelgroepen waren al buyers personas ontwikkeld. Wij gingen samen met Vesteda aan de slag om ook de B2B doelgroepen in kaart te brengen. Daarnaast ontwikkelden we samen met de klant de optimale customer journeys voor de belangrijkste buyer personas.

Onze aanpak

De briefing voor de nieuwe website moest zo snel mogelijk de deur uit. Daarnaast werkte Vesteda al een tijd met een website die veel te wensen overliet op het gebied van user experience. Daarom vroeg Vesteda ons geen tijd te besteden aan web analyse van de huidige online customer journeys. In plaats daarvan gingen we van start met een reeks customer journey mapping sessies. 

Als input voor de B2C sessies gebruikten we het persona boekje van Vesteda en de klantkennis van de eigen medewerkers. De B2B persona’s werkten we eerst globaal uit op basis van interviews met verschillende interne B2B specialisten. We scherpten ze vervolgens samen aan tijdens de customer journey mapping sessies die volgden.

Bij elke sessie waren stakeholders van verschillende afdelingen binnen Vesteda aanwezig. In teams brachten ze de huidige customer journey per persona in kaart. Deze evalueerden we samen, waarna we aan de slag gingen met de ontwikkeling van de optimale customer journeys. Met behulp van een brown paper, post-its en stiften tekenden de teams alle stappen in de klantreis samen uit. Daarna voegden ze de contactkanalen, gedachten, emoties, pijnpunten en impactmomenten toe. De teams presenteerden het resultaat vervolgens aan elkaar voor feedback.

Het resultaat

We maakten mooie visuals van de customer journeys. Deze hangen bij Vesteda op kantoor zodat ook andere medewerkers mee kunnen denken en worden geïnspireerd om meer vanuit de klant te denken.

Vesteda weet nu goed voor wie de nieuwe website ontwikkeld wordt. De ideale customer journeys van alle belangrijke B2C én B2B personas zijn volledig uitgewerkt. Deze vormen de basis voor de user flows van de nieuwe website. Deze worden verder uitgewerkt door een webbureau. Zodra de website live is, gaan we de customer journey maps valideren met behulp van data analyse. De volgende stap is customer experience optimalisatie aan de hand van onze customer experience optimalisatie loop.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Onze CEO René gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner van Nederland voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!