Skip to content

Digital Power sorteert met komst MT voor op sterke groeiambitie

Een interview met René de Boer (CEO, Digital Power)

Digital Power is de afgelopen jaren hard gegroeid en het einde lijkt nog lang niet in zicht: “In de komende drie tot vier jaar gaan we verdubbelen”, vertelt René. De snelle opmars gaat gepaard met een verdere professionalisering, ook van de organisatiestructuur. Daarom heeft de dataspecialist nu een managementteam aangesteld om de groeiambitie goed te faciliteren

Digital Power groeit hard door maar blijft een familie

Een interview met onze collega's

Digital Power is de afgelopen jaren hard gegroeid en het einde lijkt nog lang niet in zicht: “In de komende drie tot vier jaar gaan we verdubbelen”, vertelt René. De snelle opmars gaat gepaard met een verdere professionalisering, ook van de organisatiestructuur. Daarom heeft de dataspecialist nu een managementteam aangesteld om de groeiambitie goed te faciliteren.

Dit artikel werd gepubliceerd op Consultancy.nl
Laatst bijgewerkt: 1-11-2021

6 min.

Sinds het allereerste begin in 2016 focust Digital Power zich volledig op het domein van data. Deze scherpe focus heeft het bedrijf geen windeieren gelegd – het bureau heeft zich in rap tempo genesteld tussen de gevestigde namen binnen het landschap en blijft maar groeien – daarbij ook geholpen door het almaar groeiende belang van datagedreven werken.

Groeiambities

Vandaag de dag telt Digital Power ruim 110 collega’s. Maar als het aan CEO de Boer ligt is dit aantal tegen eind 2024 de grens van 200 medewerkers gepasseerd. De hoge groeiambities beperken zich niet enkel tot de huidige proposities van Digital Power. Het bureau mikt ook op een verbreding van de dienstverlening richting het hogere, meer strategische consulting segment.

Het managementteam

Bij groei hoort ook professionalisering, en in dit kader moesten enkele lastige beslissingen worden genomen – vooral ten aanzien van het organisatiemodel.

“We geloven heel erg in een platte en wendbare organisatie. Die haalt ieders kracht naar boven. Maar we hebben hier intern open en eerlijk het gesprek over gevoerd en kwamen tot de conclusie dat we wat governance moeten introduceren in ons bestuursmodel. En dus introduceren we nu ons eerste managementteam.”

Lees onze andere artikelen over datagedreven werken

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!