FAQ

Weten hoe het kan zijn om te werken bij Digital Power? Lees de veelgestelde vragen én de antwoorden.

Over werken bij Digital Power

Of je nou solliciteert op een staffunctie of een consultancyrol: je bent vást benieuwd naar de antwoorden op deze vragen!

Eind 2019 verhuisden we naar een prachtig Amsterdams kantoor en in 2020 openden we een tweede locatie in Den Bosch. 

Dankzij de zit-stabureaus, tafelvoetbaltafel, heerlijke koffie, bar, kantines met goed eten en knusse hoekjes zijn het superfijne plekken om te werken.  

Dagelijks werken er mensen op kantoor. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn het er in de regel een stuk of twintig; op woensdag en vrijdag zit het hele kantoor vol met consultants die op afstand voor hun opdrachtgever werken.*  

We zijn allemaal fanatieke tafelvoetballers en trekken er regelmatig op eigen initiatief na werktijd op uit om samen te klimmen, padellen, fietsen, eten of gamen. 

Natuurlijk werken we allemaal hard, maar we geloven er heilig in dat er ook tijd moet zijn voor ontspanning. Een kop koffie met een collega die je al even niet hebt gezien, een potje tafelvoetbal of lekker blijven hangen bij de vrijmibo is net zo belangrijk als de inhoud van je werk! 

Sfeer proeven doe je hier >

*Corona-info: op dit moment werken we weer op volledige capaciteit op kantoor. Per dag zijn er 40 beschikbare plekken in Amsterdam & 32 in Den Bosch die je kan reserveren. Uiteraard ben je alsnog welkom op ons kantoor als je geen stoeltje hebt kunnen bemachtigenalleen zal je dan geen beschikking hebben tot een bureau. Gelukkig biedt onze lunchhoek voldoende ruimte om zittend te werken. Geen zorgen, bij je start bij Digital Power houden we een maand lang iedere dag een plekje voor je vrij zodat je goed kan landen in de organisatie en je collega’s kan leren kennen. 

Wij snappen best dat er meerdere werkgevers zijn die jou een droombaan beloven. Daarom zetten we nog maar even op een rijtje wat Digital Power uniek maakt. 

 • Best of both worlds – een nuchtere club met de meest uitdagende opdrachten 
 • Ruimte voor initiatief: je geeft je eigen carrière vorm 
 • Toffe klanten in verschillende sectoren (zowel profit als non-profit)
 • Uniek team met unieke synergie: we zijn trots op elkaar, gunnen elkaar alles en kennen geen interne concurrentie of onnodige hiërarchie
 • Ondernemerschap wordt gestimuleerd: zie je een mooie kans voor ons? Grijp ‘m!
 • Creatieve en out-of-the-box mentaliteit: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’
 • Sterke nadruk op leren en ontwikkelen dankzij onze interne Data Academy, onbeperkt opleidingsbudget en enorm gedreven collega’s
 • Humor, gezelligheid en een familiegevoel: wees lekker jezelf!
 • Heel veel potjes tafelvoetbal 
 • Een prima werk-privé balans
 • Een vrijmibo waarvoor velen speciaal naar kantoor komen
 • Elk kwartaal een teamuitje

Lees hier meer over onze cultuur >

Denk je nou: hier ga ik me thuis voelen? Bekijk onze vacatures en solliciteer snel!

Je hebt bij ons onbeperkt opleidingsbudget. Dit betekent dat je, in overleg, alle cursussen en opleidingen kunt volgen die je wilt, als ze relevant zijn voor je (toekomstige) rol. 

Wanneer je een Bachelor of Master wil volgen, bekijken we samen hoe je dit kunt combineren met je werk. We bekijken per individu welke voorwaarden we dan stellen.

Yes! Graag zelfs! Bij Digital Power leer je niet alleen heel veel, maar verwachten we ook dat je je kennis en ervaringen deelt binnen (en soms ook buiten) de organisatie!

Je kunt je kennis delen op heel veel manieren, dus kies vooral de manier die bij jou past. Presenteer je nieuwe skills aan het team, geef een training aan collega’s óf een klantteam, klim op het podium tijdens een event als de Big Data Expo of Emerce Next, geef één-op-één coaching aan een collega of deel je kennis door artikelen en whitepapers te schrijven.  

Heb je een veel beter idee? Je kunt er altijd op rekenen dat we je optimaal gaan faciliteren.

Over het werk als Consultant

Ben je specialist op het gebied van Data Analytics, Technical Webanalytics, Customer Experience, Data Science of Data Engineering? Als je onderdeel van ons team wordt, noemen we je een ‘Consultant’.

Als consultant in ons team moet je in staat zijn grote hoeveelheden data te verzamelen, te analyseren en te visualiseren. Vervolgens vertaal je de inzichten die je uit de data haalt naar concrete acties voor verschillende stakeholders.

Je moet je dus goed inleven in de organisatie van je opdrachtgever: een Manager wil andere informatie zien dan een Data Analist of Developer. Als consultant is het dus belangrijk dat je verschillende ‘talen’ spreekt.

Tijdens je opdracht verdiep je je steeds verder in de organisatie, stel je actief vragen en luister je goed naar de klant. Zo krijg je het daadwerkelijke vraagstuk boven tafel én ontdek je met wie je kunt samenwerken om het maximale uit je opdracht te halen.

Bij ons op kantoor. Wij geloven erin dat als je goed wil landen in een organisatie, je dit niet digitaal moet doen maar op locatie. Je eerste maand bij Digital Power heb je gegarandeerd een bureau tot je beschikking en gaat jouw buddy je op weg helpen naar een vliegende start. Hij of zij gaat je wegwijs maken binnen de organisatie, wordt jouw vraagbaak en begeleidt je bij de vorming van je team ervaren consultants als sparringpartners (we noemen dit de Gouden Driehoek). 

Per consultant verschilt dit ontzettend. Je dagindeling is namelijk zowel opdracht- als persoonsafhankelijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat van je opdracht. Om impact te maken, ben je daarom zoveel mogelijk aanwezig op locatie bij de klant.

Wanneer je thuis, op kantoor of bij de klant werkt, stem je met elkaar af. We hebben als richtlijn (bij een 40-urige werkweek) 2 dagen per week bij de klant en 1 bij ons op kantoor. Door fysiek aanwezig en zichtbaar te zijn, kun je snel schakelen en communiceren met zowel je klant als collega’s.   

De vrijdagen werk aan je opdracht, je ontwikkeling & kennisdeling. Loop je al een paar dagen rond met een ingewikkeld probleem of een vraag? Op vrijdag is er altijd wel een collega die met je mee wil denken. 

Denk je nu ‘Leuk zo’n tekstje, maar ik wil het liever in real life van één van jullie consultants horen’? Kom gewoon eens langs op vrijdag!  

Meld je via een mailtje naar Jane aan voor onze vrijmibo > 

Onze Business Managers zorgen ervoor dat nieuwe opdrachten binnenkomen. Hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken. We doen uiteraard ons best om jouw ambities zo veel mogelijk te laten aansluiten bij een opdracht.   

Zie je zelf een openstaande vacature? Draag ‘m aan en we gaan erachteraan! Leidt jouw bijdrage aan deze lead uiteindelijk tot een samenwerking, dan wordt de teambonus pot gespekt. Hier doen we ieder kwartaal iets leuks van met z’n allen.

Het type opdrachten wat je vervult, is afhankelijk van je functieprofiel, de klantvraag en je persoonlijke wensen. Soms heb je één opdracht van 40 uur per week, maar het kan ook zijn dat je je tijd verdeelt over meerdere, verschillende opdrachten tegelijkertijd.

De meeste opdrachten vinden plaats op locatie bij de klant. Soms kan het zijn dat je samen met collega’s vanaf ons kantoor aan een opdracht werkt (bijvoorbeeld een dashboard voor een klant). Ook is het mogelijk mee te werken aan interne projecten.

Hieronder vind je voorbeelden van opdrachten op het gebied van:

Het complete overzicht vind je hier >

De duur van een opdracht hangt van de klantvraag af. In de praktijk zie je dat de meeste consultants tussen de 6 en 18 maanden op een opdracht zitten. Soms werk je mee aan een project van een paar weken of maanden.  

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Geef dit zelf aan zodat we een nieuwe opdracht voor je kunnen gaan zoeken die weer aansluit bij je behoeften. Na een goede overdracht van je werk bij je huidige opdrachtgever, ga je aan de slag met een nieuwe uitdaging. In de periode tussen twee opdrachten in volg je trainingen, leer je nieuwe tools, zet je je actief in voor de organisatie van interne meet-ups, deel je kennis met collega’s en lever je input voor artikelen en klantcases.  

We sturen onze organisatie op 80% declarabiliteit. Dit betekent in de praktijk dat we ernaar streven dat je 80% van je tijd op opdracht zit. De andere 20% kun je bijvoorbeeld trainingen volgen.

Dus no stress! Zit je ‘op de bank’? Dan heb je fijn de tijd om aan je ontwikkeling te werken.

In de periode tussen twee opdrachten in volg je trainingen, leer je nieuwe tools, zet je je actief in voor de organisatie van interne meet-ups, deel je kennis met collega’s en lever je input voor artikelen en klantcases. En ja, natuurlijk betalen we je gewoon door!

Ben je vol enthousiasme gestart met je opdracht maar blijkt deze toch niet bij je te passen? Je Business Manager gaat dan samen met jou (en eventueel je opdrachtgever) kijken waar dit aan ligt. Het kan zijn dat je zelf dingen kunt proberen om je opdracht uitdagender of concreter te maken. Hier helpen we je graag bij!

Is er geen match tussen de cultuur binnen de organisatie van de klant en jou als persoon? En ga je echt met tegenzin naar je opdracht? Dan gaan we ons best doen om, in overleg met je opdrachtgever, je opdracht door een collega over te laten nemen.

Je werkt eigenlijk nooit alleen; je komt namelijk terecht in het team van de klant. Afhankelijk van de rol die je vervult, werk je bijvoorbeeld in het Marketing team, het Analytics team, het Product Development team of de IT-afdeling.

Het kan voorkomen dat je binnen het klantteam de enige bent met jouw specifieke expertise. In sommige gevallen ga je samen met een Digital Power collega aan de slag bij een klant. In de meeste gevallen pak je een opdracht alleen op. Kom je ergens niet uit? Dan staan er altijd 120 collega’s klaar om met je mee te denken!

Sta je voor een complexe uitdaging, loop je vast of stelt je klant een vraag waar je niet meteen antwoord op weet? Je kunt altijd terugvallen op 120 collega’s! 

Ondanks onze hybride werkvormen, blijf je in verbinding met Digital Power. Zo stel je vragen eenvoudig aan het hele team via Teams, of je belt/appt/mailt een specifieke collega. 

Kan je vraag wel even wachten? Op vrijdag zijn er veel collega’s op kantoor en is er altijd wel iemand die met je wil zitten om kennis te delen en je te helpen bij je uitdaging. 

Wanneer je bij ons start, word je gekoppeld aan een buddy. Deze zal jou tijdens je eerste 6 maanden helpen te landen in onze organisatie en je meenemen in onze werkwijze. Je buddy zal je ook begeleiden naar de Gouden Driehoek toe. 

In de Gouden Driehoek staat jouw ontwikkeling als consultant centraal. Als je al even bij ons in dienst bent, en je directe collega’s leert kennen, dan kan jij je eigen ontwikkeldoelen opstellen. Vanuit de kennis over je collega’s kun je ze vragen je te helpen bij het bereiken van je ontwikkeldoelen. Dat bepaal jij dus zelf. Samen met je begeleiders stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op, specifiek voor jou. Zij zullen je helpen hier invulling en acties in op te nemen en worden hiermee jouw persoonlijke sparringpartner. 

Naast inhoudelijke trainingen bieden we trainingen die je helpen een betere consultant te worden. Denk hierbij aan trainingen over onderwerpen als ‘stakeholder management’, ‘netwerken’ en ‘anderen coachen’.  Meer info lees je hier.  

Ook wij hebben een andere kijk ontwikkeld op het thuis vs. op locatie/kantoor werken oftewel Het Nieuwe Werken. We hanteren hierbij een aantal uitgangspunten: 

 • Flexibele werktijden tussen 07.00 en 20.00 uur
 • Probeer 1 dag per week op één van onze kantoren aanwezig te zijn, vaker mag altijd;
 • Vergoeding voor het maken van een fijne thuiswerkplek
 • Afhankelijk van je reistijd een vast aantal dagen op locatie bij klant. Dit stem je af met de klant. In overleg met de klant kun je eventueel ook een thuiswerkdag(en) plannen.  

Uiteindelijk maak je de meeste impact fysiek bij de klant. En niet geheel onbelangrijk, daar zitten ook jouw belangrijkste stakeholders! De vrijdagen staan bij Digital Power altijd in het teken van leren, ontwikkelen en kennis delen. De vrijdag is dan ook zowel digitaal als fysiek bij ons op kantoor bij te wonen. De week wordt altijd gezellig afgesloten met een vrijmibo op beide kantoren!  

Voor een uitdagende opdracht bij een toffe organisatie moet je soms vroeg je bed uit: dat is het leven van een consultant! Soms heb je geluk en hoef je maar 15 minuten op de fiets te zitten. 

In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat je langer dan een uur onderweg bent met het OV. Natuurlijk gebeurt dit alleen in overleg en denken we graag met je mee over de ideale balans tussen werk en privé. Je hebt sowieso de vrijheid om deels thuis te werken!

De meeste van onze opdrachtgevers hebben een locatie in de Randstad, maar we zijn actief in het hele land. Ben jij de perfecte kandidaat voor een opdracht in Eindhoven of Zwolle? Dan gaan we je zeker voorstellen! Een eventuele start gebeurt natuurlijk altijd in overleg met jou. 

Heb je een vraag voor ons?

Meer weten over werken bij Digital Power?
Onze recruiters, Jane en Tsovik, vertellen je graag meer over ons bedrijf, ons team en de uitdagingen en mogelijkheden die we je kunnen bieden.