User Experience Analist inhuren?

Hoe gedragen mensen die in aanraking komen met jouw ‘touch points’ zich? Waarom en waarover zijn je klanten tevreden en wat kan beter? Versterk je team met een User Experience Analist van Digital Power. Zo heb je de juiste kennis in huis om de beleving van je klanten steeds onvergetelijker te maken.

Analyse customer journey

Gedragen je klanten zich werkelijk zoals je denkt dat ze zich gedragen?

Selectie van de juiste tests

Weten wat werkt dankzij A/B tests, surveys & usability tests.

Tests opzetten & uitvoeren

Ontdek in de praktijk hoe je de gebruikerservaring kunt verbeteren.

Weten hoe het beter kan

Data-gedreven advies op basis van objectieve tests.

Customer journey mapping: leer je klanten kennen

Wil je een optimale ervaring bieden aan je klanten? Wil je precies weten wat je klant belangrijk vindt zodat je hem precies kan bieden wat hij nodig heeft, al voordat hij het zelf weet? Een User Experience Analist van Digital Power helpt je deze waardevolle informatie boven tafel te krijgen d.m.v. customer journey mapping.

A/B tests & klantonderzoeken: test waar het beter kan

Het aantal ‘digital touch points’ is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Je klant komt niet alleen met je in aanraking via je website, maar ook via social media, e-mail en nog veel meer online kanalen. Weten wat werkt en wat niet, is hierdoor een flinke uitdaging geworden. Een goede User Experience Analist laat je niet alleen zien welke marketingactiviteiten en -kanalen goed scoren bij je klanten, maar juist ook waar mis gaat. Met behulp van A/B testing, klantonderzoeken en customer journey mapping, weet je steeds beter hoe je klanten zich zullen gedragen. Zo ben je in staat je aanbod beter aan te passen op de behoeften, je customer journey te optimaliseren en je conversie te verhogen.

Een User Experience Analist van Digital Power

Wil je je klanten een optimale ervaring bieden met je marketingkanalen? Dan is een User Experience Analist van Digital Power in je team de juiste zet. Onze specialisten combineren hun praktijkervaring en nieuwsgierigheid met een bovengemiddelde interesse in psychologie. Ze duiken in je data en testen vervolgens enkel dat wat nodig is zodat jij je doelstellingen haalt. Stop met testen om te testen; begin met het effectief inzetten van je data om maximale toegevoegde waarde te bieden aan je klanten.

Profielen specialisten ontvangen?

Zoek je een User Experience Analist? Contact René de Boer