Technische web analytics

Support bij het taggen van je website

Weten hoe bezoekers zich door je website heen bewegen? Van klikken op specifieke elementen en scroll diepte tot funnelanalyses en het bekijken van video’s: analyse van het online bezoekersgedrag leidt tot waardevolle inzichten.

Onze Technische Webanalisten maken het bezoekersgedrag op je website volledig meetbaar. Door een tag management tool als Google Tag Manager of Tealium te implementeren op je site, ben je minder afhankelijk van je web developers.

Of het nou een basis- of meer geavanceerde implementatie van je web analytics tool is, of pixels voor je marketingcampagnes: onze Technisch Web Analisten regelen het voor je. Wij zorgen dat je niet gaat meten om het meten, maar dat je gaat meten wat je moet weten om je doelstellingen te bereiken.

Een korte podcast met een van onze Technisch Web Analisten?          Beluister hier wat zij kunnen en doen >

Van ondersteuning op afstand tot fulltime tag managementprojecten

Onze data specialisten helpen je bij uitdagingen als:

  • De implementatie van tagplannen en pixels via Google Tag Manager of Tealium.
  • Een schaalbare datastructuur opzetten voor tag management, volledig aangepast aan jouw wensen en behoeften.
  • Een expert review van je huidige datastructuur.
  • Datavisualisatie van je bezoekersgedrag met behulp van dashboards.

We bieden zowel maatwerk datacollectie implementaties als data gedreven projectmanagers die je volledige project in goede banen leiden.

Jouw tag management project van A tot Z

We bieden expertise en capaciteit bij elke fase van je tag management project

1. Kennismaking

Wat is je projectdoelstelling, wie zijn de stakeholders en welke expertise mist er in je huidige team? Onze Lead Consultants en Business Managers gaan graag met je in gesprek.

2. Scope van het project

We bespreken de scope en randvoorwaarden van je project. Wanneer is de deadline, hoeveel budget is er beschikbaar en welke resources heb je nodig in welke fase?

3. Realisatie

We bieden voor elke uitdaging en elke fase één of meerdere data specialisten. Ook trainen we je eigen team in het gebruik van tools en/of delen we onze expertise.

4. Afronding en opvolging

We maken de resultaten t.o.v. de projectdoelstellingen volledig inzichtelijk. Samen met jou bespreken we de vervolgstappen en eventuele overdracht.

Technische web analytics in de praktijk

klm-analytics-intranet

KLM

De standaard Google Analytics implementatie bij het intranet van KLM gaf geen antwoorden op de belangrijkste vraagstukken binnen de organisatie. Wij voegden de benodigde functionaliteit toe in Google Tag Manager, zodat ze die vragen wel konden beantwoorden.

Later startte een van onze technisch analisten op interim basis bij KLM. Hij regelt de tagging van klm.com in Relay42 en helpt de analisten daar met de overstap naar Google Analytics.

tag-management-stramien-rnw

RNW Media

Samen met RNW Media definieerden we de doelstelling en bijbehorende KPIs van hun projecten. Wij maakten een schaalbaar tag managementplan en implementeerden dit voor verschillende sites.

Het resultaat hiervan was gestandaardiseerde datacollectie over meerdere websites. Datavisualisatie gaf inzicht in de verschillen tussen landen m.b.t. contentconsumptie. Dit leidde tot strategische verbeteringen.

implementatie-google-tag-manager

Ooms Makelaardij

Samen met de Online Marketeer van Ooms Makelaars maken we aanpassingen in Google Tag Manager m.b.t. de implementatie van Google Analytics en marketingpixels. We doen dit deels op afstand, maar ook deels bij elkaar op kantoor.

Ons doel is niet alleen aan de hand van de KPI’s van Ooms de datacollectie te verbeteren, maar ook om de Online Marketeer op te leiden. Zo kan Ooms op dit gebied steeds meer zelf oppakken.

Van data naar doen. Met Digital Power. 

Onze professionals bieden support bij vraagstukken en uitdagingen op het gebied van Data Analytics, Customer Experience, Data Science en Data Engineering. Weten hoe we jou verder op weg kunnen helpen?

Een aantal van onze opdrachtgevers