Technical Web Analytics

Implementeer online analytics en andere digitale tracking om te kunnen meten wat je wilt weten.

Technical Web Analytics

Implementeer online analytics en andere digitale tracking om te kunnen meten wat je wilt weten.

Webdata Architectuur opzetten?

Analytics Framework 

Bepaal de belangrijkste doelen van bedrijf en website; we brengen wat je wilt weten in kaart met een KPI Framework. Voor gestructureerde datacollectie stellen we een Analytics Framework op. Welke waarden moeten op welk moment verstuurd worden en hoe moet de datalayer eruitzien?

Web analytics implementeren?

Configuratie Analytics tool

Als duidelijk is wat er gemeten moet worden, stellen we de metingen in via een Tag Management Systeem. Dit doen we zowel voor websites als voor apps. Ook configureren we de Analytics tool zelf. Met een sterke focus op datakwaliteit zetten onze Technische Webanalisten een implementatie neer waar je op kunt bouwen.

Andere tracking inregelen?

Marketing pixels, apps, CDP’sDMP’s

Naast Web Analytics, kunnen we ook marketingpixels voor je implementeren. We integreren andere tools (zoals A/B testing en user feedback) via je Tag Management Systeem. Ook kunnen onze technische specialisten overweg met Customer Data Platforms en Data Management Platforms.

Maak het gedrag van je bezoekers of gebruikers volledig meetbaar

Weten hoe bezoekers zich door je website of app heen bewegen? Van klikken op specifieke elementen en scroll diepte tot funnelanalyses en het bekijken van video’s: analyse van het online bezoekersgedrag leidt tot waardevolle inzichten.

Onze Technische Webanalisten maken het bezoekersgedrag op je website of in je app volledig meetbaar. Door een tag management tool als Google Tag Manager of Tealium te implementeren op je site, ben je minder afhankelijk van je web developers. 

data consultancy bij klm

De standaard Google Analytics implementatie bij het intranet van KLM gaf geen antwoorden op de belangrijkste vraagstukken binnen de organisatie. Wij voegden de benodigde functionaliteit toe in Google Tag Manager, zodat ze die vragen wel konden beantwoorden.

Later startte een van onze technisch analisten op interim basis bij KLM. Hij regelt de tagging van klm.com in Relay42 en helpt de analisten daar met de overstap naar Google Analytics.

Samen met RNW Media definieerden we de doelstelling en bijbehorende KPIs van hun projecten. Wij maakten een schaalbaar tag managementplan en implementeerden dit voor verschillende sites.

Het resultaat hiervan was gestandaardiseerde datacollectie over meerdere websites. Datavisualisatie gaf inzicht in de verschillen tussen landen m.b.t. contentconsumptie. Dit leidde tot strategische verbeteringen.

data consultancy bij ooms

Samen met de Online Marketeer van Ooms Makelaars maken we aanpassingen in Google Tag Manager m.b.t. de implementatie van Google Analytics en marketingpixels. We doen dit deels op afstand, maar ook deels bij elkaar op kantoor.

Ons doel is niet alleen aan de hand van de KPI’s van Ooms de datacollectie te verbeteren, maar ook om de Online Marketeer op te leiden. Zo kan Ooms op dit gebied steeds meer zelf oppakken.

Meten wat je wilt weten

Of het nou een basis- of meer geavanceerde implementatie van je web analytics tool is, of pixels voor je marketingcampagnes: onze Technische Webanalisten regelen het voor je. Wij zorgen dat je niet gaat meten om het meten, maar dat je gaat meten wat je moet weten om je doelstellingen te bereiken.

Ervaren Technisch Webanalisten die op strategisch vlak met je meedenken over hoe je écht klantgedreven wordt.

Goed georganiseerde, multi-disciplinaire projectteams bestaande uit diverse Technisch Webanalisten en data professionals.

(Incompany) trainingen en inspiratiesessies over onderwerpen als datagedreven werken en tag management.

Interim Technische Webanalisten die door de bril van je klant naar je organisatie en processen kijken.

Vacature: Technisch Webanalist

Zorg met behulp van tagging ervoor dat websites van onze opdrachtgevers én het gebruik ervan, worden gemeten met een hoge datakwaliteit.
Meer weten?
Business Manager Erik gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner van Nederland voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Ontdek onze andere specialisaties