Skip to content

Ziggo

HOME / KLANTCASES / ZIGGO

Stijging opbrengsten dankzij analyse customer journey direct mailing campagne

data consultancy bij vodafoneziggo

Ziggo had een direct mailing campagne verstuurd naar klanten. Deze ontvingen een brief met een URL naar een campagnepagina op de website. De resultaten waren niet naar verwachting: er kwamen veel minder bezoekers op de campagnepagina dan gedacht. Ziggo vroeg ons de customer journey te analyseren en te onderzoeken waar klanten vastliepen.

Onze aanpak

Nadat we de doelstelling en KPI’s van de campagne inzichtelijk hadden gemaakt, keken we hoe klanten naar de campagnepagina navigeerden. We ontdekten dat veel bezoekers de interne zoekfunctie van de website gebruikten om het product te vinden. In de zoekresultaten bleek de campagnepagina niet naar voren te komen. De klanten beëindigden hierop hun bezoek.

Om dit probleem op te lossen, analyseerden we de zoektermen die werden gebruikt door de websitebezoekers. Vervolgens analyseerden we de impact van de toevoeging van deze keywords aan de campagnepagina. Op basis van deze gegevens maakten we een actieplan voor Ziggo om de resultaten van de campagne te verbeteren.

Het resultaat

Aan de hand van ons actieplan werd de interne zoekfunctie op de website geüpdatet (in week 10). De campagnepagina was daarna goed vindbaar en het aantal null searches nam enorm af. Doordat nu meer klanten de campagnepagina wisten te bereiken, nam de omzet uit de direct mailing campagne zoals voorspeld toe.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Onze CEO René gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner van Nederland voor jou en je organisatie kunnen betekenen.