Skip to content

Venturn

HOME / KLANTCASES / VENTURN

Data opleiding aan de Digital Power Data Academy

data consultancy bij venturn

De consultants van Venturn zijn actief in de maritieme en logistieke sectoren. De dienstverlener organiseert zelf softskill trainingen voor hun medewerkers. Daarnaast ontstond de behoefte aan training op het gebied van data gedreven werken. Venturn vroeg ons een data opleiding op maat te ontwikkelen.

Onze aanpak

Samen met Venturn stelden we een programma op wat aansluit bij de behoefte en het niveau van de consultants. We bouwden de training op aan de hand van ons eigen Bouwstenenmodel. Het programma bestond uit 5 onderdelen: in elk onderdeel gingen we dieper in op een laag in het model.

In deel 1 bespraken we de onderwerpen dataverzameling, data architectuur en infrastructuur en waarom het belangrijk is te begrijpen hoe deze onderdelen met elkaar samenwerken. Daarna volgde een training over hoe je Key Performance Indicators (KPI’s) in verband staan met je organisatiedoelen en waar deze terugkeren in je data infrastructuur.

In de twee daaropvolgende trainingen leerden we de consultants van Venturn hoe je data analyseert én visualiseert. Ze kunnen dit gebruiken om datapunten te herkennen, ontsluiten en te presenteren.

In de laatste trainingen gingen we in op de toepasbaarheid van R als tool voor data analyse en bespraken we hoe statistiek je helpt om te valideren wat het antwoord je leert.

Het resultaat

De opzet van de trainingen en de volgorde van de informatie aan de hand van ons Bouwstenenmodel werkten prettig. De deelnemers hebben nu een helder beeld van hoe data ingezet kan worden voor een organisatie.

In alle trainingen die onderdeel waren van de data opleiding voor Venturn refereerden we aan de leerdoelen van de vorige training. Zo waren de deelnemers verzekerd van een logische opbouw.

In iedere training verwerkten we opdrachten die de consultants hielpen de verkregen kennis direct toe te passen. Door deze duidelijke vertaling van de theorie over datagedreven werken naar hun dagelijkse praktijk, bood de opleiding veel toegevoegde waarde voor Venturn.

De deelnemers waren erg enthousiast en beoordeelden de training gemiddeld met een 8.

“Al langer hadden we de behoefte om een module rondom het werken met data toe te voegen aan ons Young Professionals Programma. In de zoektocht naar een externe trainer kwamen we in contact met Digital Power.

Dankzij de expertise en kritische houding van de consultants van Digital Power kregen we meer dan simpelweg de training waar we om hadden gevraagd. Het resultaat was een prettige samenwerking en een goed onderbouwde trainingsmodule die écht paste bij onze visie en doelen.”

– Niels van Geffen, Consultant | Executive PA, Venturn

Ook een op maat gemaakte training over data?

Creeër draagvlak voor datagedreven werken via een inspiratiesessie of vraag een training op maat aan via onze Data Academy.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Erik gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!