Skip to content

Univé

HOME / KLANTCASES /UNIVÉ

Stijging ROI zorgcampagne dankzij verbeterd inzicht

data consultancy bij unive

Verschillende afdelingen binnen Univé maakten hun beslissingen op basis van data uit meerdere databronnen en losse rapportages. Hierdoor maakte elke afdeling beslissingen op basis van andere informatie. Ook waren de afdelingen niet altijd op de hoogte van elkaars prestaties. Wij onderzochten hoe de integratie van de databronnen met behulp van de visualisatietool Microsoft Power BI de besluitvorming kon verbeteren.

Onze aanpak

We verzamelden de verschillende databronnen op één centrale plek. Vervolgens automatiseerden we in samenwerking met de Marketing Intelligence specialisten van Univé de verversing van de data zodat er dagelijks nieuwe data beschikbaar was. We koppelden alle databronnen in Power BI. Om de wensen duidelijk in kaart te brengen, gingen we met verschillende stakeholders binnen Univé in gesprek. We vroegen hen naar hun informatiebehoeften en brachten samen de doelstellingen en KPI’s in kaart.

Op basis van de verkregen informatie, maakten we een mock-up van het Power BI dashboard. In samenspraak met de organisatie bouwden we daarna het uiteindelijke dashboard. Dit dashboard wordt regelmatig met de stakeholders geëvalueerd en geoptimaliseerd. Zo toont het altijd de meest relevante informatie voor elke afdeling en Univé als geheel.

Het resultaat

Met het dashboard hadden ruim 100 mensen binnen Univé tijdens de zorgcampagne duidelijk en actueel inzicht in de KPI’s. Zo geeft het dashboard onder andere inzicht in de zorg instroom en -uitstroom, migratie en collectief aandeel. Hierdoor werden betere beslissingen genomen en nam de ROI van de campagne significant toe.

Inmiddels wordt dezelfde werkwijze ook toegepast bij andere campagnes. Diverse afdelingen binnen Univé, van Raad van Bestuur tot Marketing, maken dankzij de toepassing van Power BI hun beslissingen op basis van dezelfde informatie. Omdat de data dagelijks ververst wordt, kunnen ze waar nodig tijdig bijsturen voor het beste resultaat.

power_bi_dashboard_univ_digital_power_blurred
Het bovenstaande dashboard bevat fictieve data en geeft dus op geen enkele manier inzicht in de werkelijke cijfers van Univé.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Joachim gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.