Skip to content

Univé

HOME / KLANTCASES /UNIVÉ

Een nieuwe tagging structuur voor de App en website

data consultancy bij unive

Univé is de enige Nederlandse verzekeraar met een website, app én fysieke winkels. Ze volgen daarom een omni-channel strategie. De verzekeraar wilde volgens haar eigen ‘1 digitale voordeur principe’ klanten de mogelijkheid bieden om ook in de app verzekeringen af te sluiten/wijzigen en schade te melden. Ze vroegen onze Data Analisten de nieuwe funnels meetbaar te maken.

Via de Mijn Univé-omgeving was het al mogelijk voor klanten om van alles zelf te regelen. Het gebruikersgedrag werd alleen nog niet volledig gemeten. Ook waren de analytics infrastructuur van de app en de website compleet anders ingericht. Beide kanalen hadden een eigen report suite in Adobe Analytics waardoor samenvoeging tot datavervuiling zou leiden.

Dit was dus een perfect moment om de huidige implementatie te herzien en de tagging voor beide platformen consistent in te richten. Hiervoor werden onze Technisch Webanalisten ingeschakeld.

Onze aanpak

In overleg met de Product Owners, Business Intelligence Analisten en Klantmissieteams van Univé verzamelden we de requirements en wensen. 

Vervolgens herformuleerden onze Technisch Webanalisten de codebase en richtten we de gecombineerde datalaag voor zowel de app als de website in met Tealium. Naast de datalaag is hiervoor een mapping table aangeroepen via Tealium. Die matchen we aan de hand van een unieke pagina id. Met behulp van deze integratie voegden we de 2 losse report suites in Adobe Analytics samen.

De herformulering van de codebase had als doel de kwaliteit te waarborgen door generieke en overzichtelijke tagging. Deze methode biedt efficiëntie voor onderhoud en uitbreiding door middel van schaalbaarheid. De belangrijkste wens van Univé wordt hiermee ook opgelost: vanuit het ‘1 digitale voordeur principe’ is er een beter beeld van de klant. 

 

Heldere communicatie was essentieel bij dit project. Veranderingen op deze schaal hebben immers veel impact op lopende processen van verschillende business units. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, vervulden onze Data Analisten de rol van tussenpersoon voor de business en IT. 

Het resultaat

Met de nieuwe implementatie wordt betrouwbare data verzameld. Op basis hiervan kunnen onze Data Analisten in één rapportage het gebruikergedrag van de App en de website analyseren en vergelijken. 

Inzichten in correlatie tussen platformen is belangrijk om een basis te creëren voor omni-channel reporting, optimalisatie van de customer journey en het monitoren van KPI’s.

Door de efficiënte inrichting van Adobe Analytics hebben we meer tijd om deep-dive en ad hoc analyses uit te voeren. Op basis hiervan bieden we Univé waardevolle inzichten en concreet advies.

 

Vervolg

Momenteel werken we aan een PowerBI dashboard wat up-to-date sales toont, inclusief de targets en marketingkosten.

Sinds het samenvoegen van de twee report suites is het ook mogelijk om de totale sales uit te splitsen in App en website. Er zullen daardoor geen verschillende rapportages meer in gebruik zijn. Alle collega’s van Univé werken nu met betrouwbare data aan hun gemeenschappelijke doel.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Joachim gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!