Skip to content

UMC Utrecht

HOME / KLANTCASES /UMC UTRECHT

Heldere dashboards voor het IC team tijdens de Corona crisis

UMC_Utrecht_logo

In tijden van het coronavirus (COVID-19) is een goed overzicht van de patiënten op de opgeschaalde intensive care van het UMC Utrecht van levensbelang. Medewerkers moeten in één oogopslag de patiëntkarakteristieken, de meest actuele lab metingen en het verloop van de vitale functies van patiënten in kunnen zien. Daarnaast is actueel inzicht in de bedbezetting per afdeling en de capaciteit van de verpleging nodig. 

We gingen meteen aan de slag om de benodigde inzichten te bieden voor het UMC Utrecht. Om ook bij te dragen in deze tijden van crisis, boden we onze uren kosteloos aan. 

Onze aanpak

Het UMC Utrecht zette een team op bestaande uit een Data Manager, een BI specialist en meerdere consultants. Onze Data Engineers startten met het beschikbaar maken van de data vanuit de live bronnen. 

In de gebruikelijke rapportagetool van het UMC Utrecht is het lastig om real-time informatie uit verschillende bronnen samen te brengen in één overzicht. Daarom gebruikten onze Data Analisten de datavisualisatietool Power BI om informatie uit verschillende bronnen te integreren en in real-time dashboards beschikbaar te maken. 

De dashboards moesten zoveel mogelijk overeenkomen met de bestaande rapportages. Zo kunnen het Crisis Team en de IC-medewerkers de informatie snel en intuïtief interpreteren.

Bij elke stap in de ontwikkeling van de dashboards was het UMC Utrecht nauw betrokken. Dit was essentieel om in één week tijd de benodigde inzichten te visualiseren.

Het resultaat

Het eerste dashboard wat we opleverden, biedt op ieder moment van de dag een actueel overzicht van het gezondheidsverloop van patiënten op de tijdelijke IC.

Informatie uit verschillende bronnen is samengebracht in één duidelijk overzicht. Hierdoor is het eenvoudig om per patiënt de grote lijnen te zien:

dashboard-patienten-ic
Een geanonimiseerd voorbeeld van een dashboard met informatie over een patiënt op de IC

Het tweede dashboard geeft inzicht in de actuele bedbezetting en de capaciteit van de verpleging. Door de bedbezetting in groepen te verdelen, kan het aantal COVID-19 patiënten gemonitord worden.

Een deel van het dashboard met de bedbezetting per afdeling en de beschikbare capaciteit

Beide dashboards zijn enorm goed ontvangen en worden ingezet om het team op de intensive care te helpen de juiste beslissingen te maken.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Onze CEO René gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner van Nederland voor jou en je organisatie kunnen betekenen.