Skip to content

RNW Media

HOME / KLANTCASES / RNW MEDIA

Stroomlijning web development met behulp van een tag management plan

RNW_logo

Om een goed overzicht te hebben van de resultaten van meerdere websites tegelijkertijd, heb je een duidelijke structuur nodig als basis. RNW Media heeft meerdere projectwebsites waarvan een aantal in verschillende talen beschikbaar zijn. Het eigen web development team is verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud hiervan. Zij gingen aan de slag met een bouwstenenmodel voor de bouw van nieuwe websites. Ons werd gevraagd een structurele oplossing te bieden voor het meten van alle websites.

Onze aanpak

Samen met het web development team keken we naar de structuur die RNW voor ogen had voor de websites. Ook brachten we de doelstellingen en KPI’s in kaart. Op basis daarvan bepaalden we welke website elementen standaard gemeten moesten worden. Elk element kreeg hierbij een specifieke waarde toegekend die op alle websites werd toegepast. Een share button had dus op website A dezelfde waarde als op website B en website C.

De waarden werden gemeten met behulp van Google Tag Manager en de gebeurtenissen gerapporteerd met behulp van Google Analytics. Het vaste stramien met specifieke, herkenbare waarden voor alle elementen werd vervolgens geïntegreerd in het web development proces van RNW.

Het resultaat

Doordat we het web development team in het voortraject al betrokken bij de ontwikkeling van het tag management plan, konden de processen naadloos geïntegreerd worden. Hierdoor is er minder risico dat de dataverzameling onderbroken wordt door fouten in de implementatie.

Alle websites worden nu gebouwd op basis van dezelfde bouwstenen en ons tag management stramien. Hierdoor verloopt de bouw gestructureerd en efficiënt. Elke website wordt nu gemeten aan de hand van dezelfde waarden, waardoor rapportages helder, inzichtelijk én vergelijkbaar zijn.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Erik gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!