Skip to content

OnlineVisual

HOME / KLANTCASES / ONLINEVISUAL

Route naar datagedreven (samen)werken

OnlineVisual is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van responsieve websites, webshops en webapplicaties voor het MKB. Regelmatig krijgen ze vragen van klanten over hoe je data verzamelt, visualiseert en/of op de juiste manier analyseert. OnlineVisual biedt alleen nog geen diensten op het gebied van data. 

Ze vroegen ons na te denken over hoe zij hun bestaande dienstverlening kunnen uitbreiden met advies op het gebied van datagedreven werken. Via onze data pressure cooker kwamen we binnen een week met heldere proposities en een plan wat OnlineVisual helpt te voorzien in de klantbehoefte.

Onze aanpak

Belangrijk was om de klanten van OnlineVisual en hun problemen te begrijpen, zodat we de proposities hier goed op aan konden laten sluiten. We pasten hiervoor een methode toe die veel wordt gebruikt in sales- en customer experience teams: het Value Proposition Canvas.

klik op de afbeelding om in te zoomen

Hierin zijn de volgende onderdelen van belang in het klantprofiel (rechterkant van het figuur):

 • Pains: welke problemen ervaren de klanten?
 • Gains: wat zouden ze er graag uit willen halen?
 • Customer Jobs: wat zouden ze graag willen kunnen?

Na het invullen van het canvas gingen we met een multidisciplinair team aan de slag om een propositie te ontwikkelen die passend is op dit klantprofiel (linkerkant van het figuur). 

Het team bevatte 3 specialisten: een Technisch Webanalist, een Data Analist en een Customer Experience Specialist. De reden dat we met verschillende specialisten werkten, is omdat de klanten van OnlineVisual vaak nog aan de start staan van datagedreven werken. Ze hebben daarom handvatten nodig in elk onderdeel van dit proces.

Maar hoe zorg je dat kleinere bedrijven, met vaak weinig data en verkeer tóch kunnen beginnen met datagedreven werken? Hiervoor is het nodig dat je de juiste route volgt naar datavolwassenheid, zoals beschreven in ons Bouwstenenmodel: van het opstellen van Key Performance Indicators (KPI’s) tot het verbeteren van de customer experience

Het resultaat

Het resultaat van de data pressure cooker is een werkdocument met uitleg en proposities voor OnlineVisual om bij hun klanten aan te bieden. Met ons als datapartner kunnen ze hun dienstverlening uitbreiden.

De proposities zijn drie op maat gemaakte pakketten die afhankelijk zijn van de grootte en de complexiteit van de klant. Deze pakketten zijn als volgt opgebouwd:

1. Inspiratie & kennis

Focust zich op eenmalige sessies en trainingen bij de klant. Denk aan inspiratiesessies of trainingen, maar ook aan Google Analytics Audits of Privacy scans.

2. Basis

Basisondersteuning van klanten op het gebied van data. Denk hierbij aan marktconforme implementaties, het inrichten en onderhouden van tools, het beantwoorden van vragen en het opleveren van gevraagde analyses.

3. Advanced

Dit pakket richt zich op diepgaande analyse en optimalisatie. Onderdelen hiervan kunnen zijn: proactieve analyses, user testing, inzicht halen uit meerdere bronnen, customer journey analyses en het maken van persona’s. 

We vulden deze pakketten vervolgens in voor de vijf kennisdomeinen, oplopend in datagedreven volwassenheid, in lijn met ons Bouwstenenmodel:

 • KPI’s
 • Meetbaarheid & inrichting analytics
 • Analyse en reporting
 • Conversion Rate Optimisation (CRO)
 • Customer Experience optimalisatie

We combineerden de propositiepakketten en de kennisdomeinen  in een propositiematrix. Deze presenteerden we op de laatste dag van de data pressure cooker aan OnlineVisual. Ze waren erg enthousiast over de mogelijkheden die we nu samen kunnen aanbieden bij hun eindklanten.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Zev gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

 • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
 • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
 • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!