Skip to content

Mimic

HOME / KLANTCASES / MIMIC

Hoe een start-up begint met datagedreven werken

Mimic is een start-up die ouders wil helpen de beste voedingservaring voor baby’s te realiseren door middel van de Mimic babyfles. Deze fles zorgt voor een zo natuurlijk mogelijke drinkervaring. Dankzij het gepatenteerde cup-systeem zorgt de Mimic fles voor een rustig drinktempo en vermindert hij de kans op krampjes.  

Mimic wilde vanaf het begin datagedreven werken, om zo goede inzichten te krijgen en daardoor op een strategische manier te groeien. Mimic schakelde onze hulp in om ze daarbij te helpen. Aan de hand van ons Bouwstenenmodel konden wij in duidelijke stappen aangeven hoe wij ze gingen helpen volledig datagedreven te werken. 

Onze aanpak

Om een goede start te maken, begonnen we met gezamenlijke sessies om duidelijk te krijgen waarom Mimic datagedreven wilde werken en wat ze hiermee wilden bereikenHet werd duidelijk welke inzichten Mimic wilde verkrijgen: inzicht in de salesretentie en de check-out funnel Op basis hiervan wilden ze strategische keuzes maken om hun opgestelde doelen te behalen en verder te optimaliseren.  

Vervolgens inventariseerden we hoe de data infrastructuur van Mimic het beste vormgegeven kon worden. Niet veel later startte een van onze Data Analisten met het bouwen van een proefdashboard. Dit was binnen een week af en zorgde voor een kleine ‘sneak peek met als doel te laten zien welke inzichten je uit een dashboard kunt halen. 

Het proefdashboard liet een positieve indruk achter. Daarom gingen we al snel aan de slag met het daadwerkelijke dashboard. Om het dashboard te realiseren, inventariseerden we de datahaalden we de benodigde data uit de verschillende bronnen en legden we relaties tussen alle data in een overzichtelijk datamodel. Vervolgens koppelden we de data en laadden we de data in de visualisatietool PowerBI. 

Het resultaat

Via het dashboard heeft Mimic inzicht in de maandelijkse omzet, het aantal producten dat verkocht is en welke producten dit zijn. Ook zien ze hoe vaak en welke herhaalaankopen zich voordoen plus hoeveel tijd (in dagen) hiertussen zit. Daarnaast hebben ze inzicht in een check-out funnel die laat zien hoeveel mensen het aankoopproces online doorlopen en hoe hoog het percentage is dat daadwerkelijk een aankoop doet. Ook toont het dashboard wanneer gebruikers in dit proces afhaken.Het dashboard is interactief en wordt dagelijks geüpdatet met de nieuwste data.

Als datapartner van Mimic zijn wij nog steeds bezig het PowerBI dashboard te optimaliseren en ondersteunen wij op andere gebieden waar hulp geboden kan worden!

Figuur 1. Mimic's vastgestelde KPI's

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Joachim gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.