Skip to content

HAEVN

HOME / KLANTCASES / HAEVN

Datagedreven website-optimalisatie

De bekende band HAEVN kon door de coronamaatregelen niet optreden. Om hun tijd toch goed te besteden, wilden ze hun nieuwe website met bijbehorende webshop optimaliseren. Via hun Shopify webshop verkopen ze merchandise, cd’s en lp’s. Fans kunnen er ook concert films downloaden. Het HAEVN-team had zelf weinig kennis van datagedreven website-optimalisatie  en vroeg ons om hulp.

Onze aanpak

Door middel van een online quickscan brachten we optimalisatiekansen in kaart. Het design kon beter met betrekking tot de  User Experience, de kwaliteit van de data die via Google Analytics werd verzameld, was niet op orde en er waren mooie kansen voor betere analyse van het online gedrag en prestaties van marketingactiviteiten. Denk hierbij aan inzicht in het verschil tussen gebruikers via mobiel versus desktop en een beter beeld van afhaakmomenten in het checkout proces.

Na de presentatie van onze bevindingen uit de quickscan , vroeg HAEVN ons de verbeterpunten uit de quickscan op te pakken. We maakten hiervoor een urenschatting per onderdeel van de quickscan. Uitgangspunt hierbij was dat ze zoveel mogelijk zelf zouden doen en dat wij onze kennis over zouden dragen.

Eerst focusten we ons op optimalisatie van de datakwaliteit. We zetten de basis in Google Analytics goed neer en verbeterden de metingen van het afrekenproces (de checkout funnel) van de webshop. Ook implementeerden we de UX-optimalisatietool Hotjar voor kwalitatieve inzichten in het bezoekersgedrag. Hiermee kunnen we sessies op de website terugkijken en scroll- en heatmaps maken die meer inzicht geven in het gebruik van webpagina’s. De gratis versie van de tool was toereikend voor de website van HAEVN.

Vervolgens lieten we de tools data verzamelen.  We analyseerden de kwalitatieve data uit Hotjar en analyseerden het gebruik van de checkout funnel. Ook zoomden we dieper in op het gebruik van de website op mobile versus desktop. Daarnaast implementeerden we de verbeterpunten uit een Google page speed optimization rapport om de website sneller te maken. Een snellere website is niet alleen gebruiksvriendelijker, maar scoort ook beter in de zoekresultaten van Google.

Het resultaat

We maakten de data inzichtelijk door een Google Datastudio dashboard te bouwen. HAEVN heeft hiermee real-time inzicht in de prestaties van de checkout funnel. Ook kunnen ze zien hoe de website gebruikt wordt 

Door de aanpassingen die we maakten, is de webshopconversie van bezoekers die verwezen werden van de HAEVN website naar de webshop met ruim 6% gestegen. We hebben onze kennis overgedragen aan de manager van de band. HAEVN kan nu vertrouwen op hun websitedata en er zelf verder mee aan de slag. 

Als ze in de toekomst verder groeien en een volgende stap willen zetten, kunnen ze altijd bij ons terecht voor verdere optimalisatie. Wij zijn fan!

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Reimer gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!