Skip to content

Elsevier weekblad

HOME / KLANTCASES / ELSEVIER WEEKBLAD

Meer bereik, betrokkenheid en online conversie dankzij inzichten uit online content dashboards

data consultancy bij elsevier weekblad

Elsevierweekblad.nl is een online platform met nieuws, opinie en achtergronden. Verschillende auteurs schrijven dagelijks artikelen over allerlei relevante thema’s. Elsevier Weekblad wilde meer grip krijgen op de contentformule hierachter. Hiervoor was inzicht nodig in de mate waarin de typen content bijdragen aan het bereik, de betrokkenheid en de verkoop van abonnementen.

Onze aanpak

We gingen eerst in gesprek met de betrokkenen van de redactie en het marketingteam van Elsevier Weekblad. In deze gesprekken probeerden we de vraag achter de vraag helder te krijgen. Waarom wilde men meer inzicht in de prestaties van de content? Aan welke bedrijfsdoelstelling(en) zou dit inzicht kunnen bijdragen?

Om de medewerkers van Elsevier Weekblad hierbij te helpen, focusten we ons al snel op het resultaat. We maakten een wireframe van een dashboard wat globaal inzicht gaf in de online performance. Vervolgens stelden we vragen als: ‘Hoe gaat deze informatie jou helpen in je dagelijks werk?’ en ‘Nu je dit voor je ziet: welke informatie is er nog meer nodig om de bedrijfsdoelstellingen te behalen?’ 

Het resultaat

De eindgebruikers werden vanaf de start volledig betrokken bij de bouw van de dashboards. Zo ontdekten zij de mogelijkheden van dashboarding en kregen wij meer inzicht in de informatiebehoefte. Op basis hiervan bouwden we uiteindelijk drie dashboards die inzicht geven in de mate waarin specifieke auteurs, categorieën en artikelen bijdragen aan het bereik, de betrokkenheid en de online conversie.

Op basis van deze dashboards kan het marketingteam de redactie helpen bij het verscherpen van hun contentformule en dus het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. De dashboards worden daarnaast, in PDF-vorm met tekst en uitleg, met de gehele interne organisatie gedeeld. Zo kan iedere medewerker van Elsevier Weekblad beslissingen maken op basis van dezelfde data.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Erik gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!