Skip to content

Driessen Groep

HOME / KLANTCASES / DRIESSEN GROEP

Meer employee engagement met behulp van inspiratiesessie over de employee experience

Driessen_logo

In de krappe arbeidsmarkt kiezen professionals hun nieuwe werkgever niet meer enkel op basis van arbeidsvoorwaarden. Steeds vaker beslissen ze op basis van de medewerkerservaring of ze wel of niet aan boord komen en vervolgens blijven. De ’employee experience’ is daarom in alle fasen belangrijk. Niet alleen bij werving en selectie, maar bijvoorbeeld ook bij de afhandeling van een declaratie.

Medewerkerstevredenheid is een belangrijke KPI bij Driessen Groep. Daarom zijn we samen aan de slag gegaan met het in kaart brengen van de klantreizen van (potentiële) medewerkers. De focus lag hierbij op de instroom van starters op de arbeidsmarkt, waarbij vooral naar de acquisitiefase gekeken werd.

Onze aanpak

We organiseerden een inspiratiesessie waarbij de afdeling HRM de behoeften van de doelgroep leerden ontdekken en inzichtelijk maakten. Ook tekenden we samen de ideale klantreis uit en signaleerden we verbeterpunten. Tijdens de eerste deel van de sessie brachten we de HRM afdeling theoretische kennis bij over employee experience, het ideale optimalisatieproces, de relatie met data en KPI’s. Daarna werd het team in tweeën gesplitst. Zo konden ze elk  onderdeel van de acquisitiefase uitwerken.

customer-journey-map-maken

Het resultaat

Gedachtewisselingen en pittige discussies resulteerden in strakke klantreizen toegespitst op de doelgroep. Daarnaast kwamen er diverse verbeterpunten boven tafel die direct op werden gepakt.

Ook werd het voor het team helder dat een klantgedreven (in dit geval medewerkergedreven) aanpak essentieel is. Frequent contact met de kandidaat is hierbij erg belangrijk. Ook moet er feedback over het proces en de ervaring worden opgehaald. Driessen kan nu aan de slag met de ontwikkeling van een structureel optimalisatieproces. We bundelen onze krachten om met behulp van data de experience van nieuwe medewerkers nog verder te optimaliseren.

employee-experience-driessen
Ontdek hoe je ook datagedreven klantenervaringen kunt ontwikkelen én verbeteren om loyale klanten te ontwikkelen. Vraag een in-house inspiratiessessie aan.

We werken onder andere voor

Meer weten?
Business Manager Erik gaat graag met je in gesprek over wat we als datapartner voor jou en je organisatie kunnen betekenen.

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!