GDPR: General Data Protection Regulation (privacywet)

Voldoet jouw organisatie aan de Europese privacywet?

De General Data Protection Regulation (GDPR) of Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de meest ingrijpende verandering op het gebied van data en privacy sinds 1995. Deze nieuwe data privacywet wordt streng nageleefd door de Autoriteit Persoonsgegevens vanaf 25 mei 2018. De boetes voor organisaties die na die datum niet aan de regels voldoen, zijn enorm. 

Één Europese privacywet

Momenteel heeft elke EU-lidstaat een eigen privacywet. In Nederland is dit de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De Europese privacywetgeving is in de afgelopen jaren herzien door de Europese Commissie. Het resultaat is de General Data Protection Regulation (in het Nederlands ‘AVG’). Deze is vanaf 25 mei 2018 rechtstreeks van toepassing op alle EU-lidstaten. Er zijn dan geen nationale wetten meer.

Van richtlijn naar verordening

Met de invoering van de GDPR/AVG is er één wetgeving rond persoonsgegevens en data privacy. Het is een gemoderniseerde verordening van de richtlijnen voor data privacy die zijn samengesteld in 1995. Het internet is in de periode sinds de publicatie van die richtlijnen enorm veranderd. Daarom bevat de nieuwe privacywet belangrijke wijzigingen ten opzichte van die richtlijnen.

Data Protection Officer (DPO)

Volgens de GDPR moet elke organisatie die op grote schaal persoonsgegevens verwerkt een Data Protection Officer in dienst hebben. Deze ziet toe op de naleving van de privacywet in een organisatie. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor de bescherming van de gegevens die de organisatie verzamelt en verwerkt en moet hij ervoor zorgen dat vragen en klachten correct worden afgehandeld.

Boetes bij non-compliance

De gevolgen voor organisaties die niet aan de regels van de nieuwe privacywet voldoen, zijn enorm. In het begin kom je er nog vanaf met een schriftelijke waarschuwing, maar mocht het je niet lukken je organisatie tijdig op de juiste wijze in te richten, dan lopen de boetes hoog op. Zo’n boete kan uiteindelijk oplopen tot 4% van de wereldwijde omzet. Start dus zo snel mogelijk met het treffen van maatregelen.

De GDPR in 4 minuten

In onderstaande video wordt de nieuwe Europese data privacy wet helder uitgelegd in vier minuten. Een must-watch!

 GDPR infographic

We visualiseerden de kernonderdelen van de GDPR voor je in deze infographic.

gdpr_infographic

gdpr_opslag_persoonsdata

GDPR: de voordelen van verscherpte wetgeving rondom data & privacy

Nog lang niet iedereen is zich bewust van de inhoud en impact van de data privacywet die in april 2016 in werking is getreden. In dit blog lees je niet alleen informatie over de inhoud en consequenties voor marketeers, maar krijg je met name ook inzicht in de voordelen van de GDPR.

De General Data Protection Regulation of Algemene Verordening Gegevensbescherming is een complexe wet die enorme impact heeft op de wijze waarop bedrijven persoonsgegevens verzamelen, opslaan en gebruiken. Op onze website vind je allerlei info over de inhoud en gevolgen van deze nieuwe privacywet. Houd er rekening mee dat de informatie die wij verstrekken niet volledig is en continu onderhevig is aan verandering. Om deze reden kunnen er geen rechten aan worden ontleend. 

De informatie op onze website over de GDPR is samengesteld op basis van diverse bronnen

 

EUGDPR.org

Justitia

Data Protection Institute

samenvoeging-databases-python-dealroom

Klantcase: DealRoom

We schreven een volledig gedocumenteerd en toekomstbestendig Python script om complexe databases samen te voegen.

Samenvoeging databases >

Ontvang 5 praktische tips van ervaren data consultants

Als je je telefoonnummer invult, bellen we je even om kort kennis met je te maken. We zijn namelijk erg benieuwd naar wat voor inzichten je van ons hoopt te ontvangen!

Nadat je dit formulier hebt ingevuld, krijg je 5 weken lang eens per week een e-mail met een persoonlijke, praktische tip van één van onze data consultants. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Aanvraag beschikbare profielen

Nadat je dit formulier hebt ingevuld, neemt één van onze Business Managers binnen 2 werkdagen contact met je op.

Vul het formulier in en klik op ‘aanvragen’. We nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag Data Quick Scan
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

Vul het formulier in en klik op ‘aanvragen’. We nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag Google Analytics audit
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.
Aanvraag meeloopdag student
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

Voor één dag deel uitmaken van ons team en samen werken aan innovatieve oplossingen voor bekende merken? Meld je aan voor één van de komende Learning @ Location Days! Na het invullen van dit formulier neemt onze Recruiter Wouter contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelding L@L Day student
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.
Inspiratiesessie Retail
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Javascript & jQuery
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Inspiratiesessie Datavisualisatie
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Inspiratiesessie KPI
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Inspiratiesessie Customer Experience
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Inspiratiesessie Data in het MKB
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Adobe Analytics
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Conversie Optimalisatie
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training HTML & CSS
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training SQL
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Datavisualisatie
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Excel
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Google Analytics
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Google Tag Manager
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training R Fundamentals
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training Datacollectie
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Training KPI
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Introductie Data Science
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Introductie Customer Experience
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Introductie Digital Marketing
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.

Introductie Data Analytics
Als je bovenstaande optie aanvinkt, ontvang je e-mails van ons met nieuwe insights, klantcases, trainingen en ontbijtsessies. Je kunt je onderaan elke e-mail eenvoudig afmelden.

 

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor je factuurgegevens. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de training praktische informatie per e-mail.