Skip to content

Wat is datagedreven werken?

Beslissingen nemen op basis van data

In ons vakgebied krijgen we regelmatig de vraag of we organisaties willen helpen datagedreven te gaan werken. Om hier antwoord op te geven en bij te helpen, is het belangrijk te begrijpen hoe wij kijken naar de uitleg van datagedreven werken. Bij Digital Power gaan we er vanuit dat datagedreven werken gelijk staat aan het nemen van beslissingen op basis van data. Ondanks dat dit een eenvoudige omschrijving lijkt, komt hier veel meer bij kijken!

Wat is datagedreven werken?

Beslissingen nemen op basis van data

Rogier Kamer
Manager Data Strategy & Manager Data Academy bij Digital Power
Laatst bijgewerkt: 01-03-2021

3 min.

In ons vakgebied krijgen we regelmatig de vraag of we organisaties willen helpen datagedreven te gaan werken. Om hier antwoord op te geven en bij te helpen, is het belangrijk te begrijpen hoe wij kijken naar de uitleg van datagedreven werken. Bij Digital Power gaan we er vanuit dat datagedreven werken gelijk staat aan het nemen van beslissingen op basis van data. Ondanks dat dit een eenvoudige omschrijving lijkt, komt hier veel meer bij kijken!

Allereerst is er een definitie vraagstuk. Wat wordt er, binnen de organisatie waar je werkt, bedoeld met ‘beslissingen’? Welke beslissingen worden er genomen? Welke mogen er genomen worden, welke vallen binnen de verantwoordelijkheid? Denk hierbij ook aan beslissingen die je kan ontdekken uit de beschikbare data. En als je beslissingen genomen hebt, is de uitkomst dan ook gemeten?

Als dit duidelijk is, kan de volgende stap gezet worden.

De vraag om data

Nu we weten wat de specifieke definitie van datagedreven werken voor de betreffende organisatie is, kunnen we bepalen welke data we nodig hebben voor het nemen van onze beslissingen. Uitgangspunt hierbij is dat je uitzoekt of de data verzameld wordt, bewerkt moet worden en al toegankelijk is. Vanaf hier komen er nog meer vragen op ons af waarvan er veel draaien om infrastructuur; waar is onze data, moeten we dit combineren en hoe krijgen we dit op de juiste plek?

Naast de infrastructuur is het ook van belang duidelijk te omschrijven wat de data betekent. De metadata dus. Dit kan in Master Data Management (MDM) of bijvoorbeeld in een data framework worden gestopt. Hiermee hebben we een plek waar we overeenstemming hebben over wat onze data betekent.

Tot slot zit er een belangrijk onderdeel van datagedreven werken in de opleiding, cultuur en processen van de mensen in de hele organisatie. Maar dit staat los van de definitie van datagedreven werken en zal beter uitgelegd worden in een artikel op zichzelf.

Wat is geen datagedreven werken?       

Nu we uitgelegd hebben wat datagedreven werken is, is het ook belangrijk om te laten zien wat het níet is. De praktijk laat vaak zien dat methoden of oplossingen worden verward met datagedreven werken.

Zo zien we dat het rondsturen van een wekelijks dashboard, het uitvoeren van A/B-testen of het hebben van machine learning modellen, wordt gezien als datagedreven werken. Deze middelen kunnen zeker bijdragen aan een datagedreven organisatie, maar op zichzelf werk je niet datagedreven. Wel kunnen deze voorbeelden uitstekend dienen als eerste stap in een datagedreven organisatie.

Starten met datagedreven werken? Stel de juiste vragen!

Het zal nu duidelijk moeten zijn wat datagedreven werken wel is, en ook niet is in onze optiek. In essentie is het stellen van de juiste vraag het begin van datagedreven werken. Het hebben van data en inzichten alleen is niet voldoende. Het gaat om het maken van beslissingen op basis van deze data.

Wil je eens sparren over de mogelijkheden van datagedreven voor jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Mailtje ontvangen wanneer ons volgende artikel over Data Analytics gepubliceerd is?

Dit is een artikel van Rogier Kamer, Manager Data Strategy & Data Academy bij Digital Power
Rogier is een pragmatisch analist in hart en nieren. “Begin bij de basis en werk van daar uit naar de toekomst” is zijn credo. Zijn hart ligt in het overdragen van kennis en het inrichten van processen ter verbetering van het online begrip. Daarnaast zoekt hij altijd naar kansen om de waarde van online te vergroten en het belang van web analyse te benadrukken.

Lees onze andere artikelen over datagedreven werken

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!