Hoe is het om bij Digital Power te werken?

Een interview met Marieke en Jasmijn

  • Artikel
  • Werken bij
Collega's in overleg
Consultancy.nl
Door Consultancy.nl
onze mediapartner
5 min
17 Mar 2020

Consultancy.nl interviewde onze Marieke en Jasmijn over hun baan als data professional in ons team. Hoe kwamen ze in dit vak terecht, wat maakt Digital Power uniek en hoe vinden ze het om in een wereld te werken die van origine nog wordt gezien als een 'mannenbolwerk'?

In de war for digital talent trekken organisaties van alles uit de kast. Veel bedrijven schrijven grappige vacatureteksten en doen mooie beloften als je in gesprek gaat over een plek in hun team. De verwachtingen die worden gewekt tijdens de sollicitatieprocedure, worden niet altijd waargemaakt. Hoe dat bij ons zit? Consultancy.nl interviewde twee van onze data professionals en zocht uit hoe het écht is om te werken bij Digital Power.

Marieke en Jasmijn over Digital Power

"Er is op de werkvloer geen competitie of hiërarchie: iedereen wil het beste uit zichzelf en Digital Power halen, en daarbij helpen we elkaar.”

- Marieke Schulte, Data Scientist, Digital Power

1x per maand data insights, praktijkcases en een kijkje achter de schermen ontvangen?

Meld je aan voor onze maillijst en blijf 'up to data':

Lees onze andere artikelen over datagedreven werken

dataprofessionals

Zelf dataprofessionals aannemen of werken met een datapartner?

Managers van teams geven vaak de voorkeur aan het aannemen van vaste medewerkers. Goede dataprofessionals zijn alleen heel schaars en lastig te vinden én te binden. Werken met een flexibele schil is een goed alternatief: je kunt eenvoudig en snel de juiste data expertise invliegen en snel op- en afschalen waar nodig. Wij zetten alle voordelen van het werken met onze dataconsultants ten opzichte van een team vaste medewerkers op een rij. Laat je overtuigen!

Lees meer

5 redenen om Infrastructure as Code (IaC) te gebruiken

Infrastructure as Code heeft zich bewezen als betrouwbare techniek om platformen sterk neer te zetten in de cloud. Het vraagt echter wel een extra tijdsinvestering van de betrokken ontwikkelaars. In welke gevallen loont de extra inspanning zich? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Het belang van datakwaliteit

Ga je beslissingen maken op basis van data? Dan moet je ervoor zorgen dat je datakwaliteit op orde is. Goede documentatie volgens een helder proces is hierbij essentieel. Waarom en hoe? Je leest het in dit artikel.

Lees meer