Skip to content

Solliciteren bij Digital Power

Een kijkje achter de schermen bij onze candidate journey

Jouw candidate journey start met een stukje awareness. Misschien heb je onze naam en logo voorbij zien komen op Google of LinkedIn in je zoektocht naar een nieuwe baan of heb je via via van ons gehoord. Stiekem is dat groen oranje logo blijven hangen en waag je dus een bezoek aan onze Digital Power website. Je reis op weg naar een plek in ons team is begonnen! Ontdek wat je kunt verwachten.

Solliciteren bij Digital Power

Een kijkje achter de schermen bij onze candidate journey

Jane van de Wall
Corporate Recruiter bij Digital Power
Laatst bijgewerkt: 27-10-2020

8 min.

Jouw candidate journey start met een stukje awareness. Misschien heb je onze naam en logo voorbij zien komen op Google of LinkedIn in je zoektocht naar een nieuwe baan of heb je via via van ons gehoord. Stiekem is dat groen oranje logo blijven hangen en waag je dus een bezoek aan onze Digital Power website. Je reis op weg naar een plek in ons team is begonnen! Ontdek wat je kunt verwachten.

Waarschijnlijk ga je eerst kijken of er een passende vacature voor jou is… en die is er! Je luistert onze podcasts, bekijkt wat foto’s & video’s, doet de ‘Pas jij in het team quiz‘, leest de FAQ door en bladert door wat klantcases en blogs heen. Je kunt maar tot één conclusie komen: ‘deze leuke energieke nuchtere club wordt mijn nieuwe werkgever!’ Je solliciteert op een vacature die goed bij jou past. Fingers crossed!

Ik heb gesolliciteerd. En nu?

Dit is nu typisch een vraag die menig kandidaat zichzelf stelt tijdens zijn of haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Vaak eentje waar je nooit echt een bevredigend antwoord op kunt krijgen. Daar brengen wij bij Digital Power verandering in!

Disclaimer – Solliciteren tijdens COVID-19

Helaas blijft het coronavirus wereldwijd én in Nederland doorwoekeren. In korte tijd is er veel veranderd. Daarom doen we ons uiterste best om de sollicitatieprocedure zo goed mogelijk door te laten gaan. We proberen de gesprekken zoveel mogelijk in persoon te doen: face to face heeft immers onze voorkeur. We volgen echter nauwlettend de adviezen vanuit de overheid op. Hierdoor is het sollicitatieproces onderhevig aan het veranderingen.

Het eerste gesprek vindt veelal via video-call plaats. Alle tweede gesprekken vinden op kantoor plaats indien dit voor iedereen werkbaar is (en de maatregelen dit toelaat). Mocht het nou zo zijn dat beide gesprekken digitaal hebben plaats gevonden omdat het even niet anders kon, dan plannen we gewoon een dag waar je langs kan komen op kantoorbezoek! Zo krijg je nog meer gevoel bij ons bedrijf en je potentieel nieuwe collega’s.

1. We lezen je motivatie, checken je cv en/of bekijken je LinkedIn-profiel

Wanneer je bij ons solliciteert, komt je sollicitatie bij onze Recruiters Jane en Tsovik terecht. Binnen 7 dagen heb je een reactie op je sollicitatie, maar meestal geven ze binnen een paar dagen al antwoord.

Bij het openen van je sollicitatie kijken we als eerste naar je motivatie. Dit is in onze sollicitatiefunnel niet verplicht, maar een begeleidend schrijven bij je cv zegt vaak meer dan enkel het uploaden van je cv. Er zit altijd een verhaal achter een cv, maar ook achter bepaalde keuzes die je hebt gemaakt gedurende je leven/carrière.

Uiteraard geeft het ook een mooi kijkje in wat jij belangrijk vindt. Niet alleen in je nieuwe job, maar ook in een nieuwe organisatie en haar mensen. Vervolgens is je cv of LinkedIn-profiel aan de beurt. Hierbij kijken we vooral naar je relevante werkervaring en je kennis van tools & programmeertalen.

2. We doen een telefonische intake

We vinden het zonde om elkaars tijd te verspillen: solliciteren is immers al intensief genoeg. Daarom vinden we het belangrijk om eerst telefonisch kennis te maken met je en van beide kanten de verwachtingen helder te krijgen.

Is dit vanuit twee kanten een GO? Dan wordt het echt leuk en kun je kennis komen maken met onze organisatie en collega’s. Pas je toch niet helemaal in het profiel dat wij zoeken? Dan informeren we je hierover per e-mail binnen een week.

3. We voeren een eerste gesprek @ Digital Power

Onze sollicitatiegesprekken duren in theorie een uur. In de praktijk lopen we bijna altijd uit. We zijn namelijk enorm enthousiast over onze organisatie en vertellen je er dan ook graag van alles over! Het toelichten van onze cultuur* is hierin erg belangrijk voor ons. Daarnaast willen we echt achterhalen waar jij gelukkig van wordt. Pas wanneer dit duidelijk is kunnen we kijken of wij DE werkgever voor jou zijn.

Concreet komt dit erop neer dat je een gezellig, persoonlijk maar ook zeker een diepgaand gesprek kan verwachten. In 30% procent van de gesprekken loopt de kandidaat met meer zelfkennis naar buiten dan in vergelijking met de start van het gesprek.

Je gesprekspartners in het eerste gesprek zijn onze Recruiters en een Business Manager. De Business Managers zijn bij ons primair verantwoordelijk voor het verwerven van nieuwe opdrachten en projecten. Daarnaast is hij of zij ook verantwoordelijk voor het laten aansluiten van jouw behoefte en ontwikkeldoelstellingen aan een bij jou passende opdracht.

 

Ons doel in dit gesprek is duidelijk krijgen of onze cultuur en de rol waarvoor jij solliciteert bij jou past én of wij jou de juiste uitdaging kunnen bieden. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar wat jij allemaal hebt gedaan en hoe je dit ervaren hebt.

We voeren veel gesprekken en weten dan ook exact wat we zoeken én belangrijk vinden. Grote kans dat we bij een transparant en diepgaand gesprek direct al weten of je DiP-materiaal bent. Een terugkoppeling binnen 1 dag is voor ons heel gewoon!

*Goed om te weten: onze cultuur is heilig!

Onze mensen maken de cultuur. En het is juist die cultuur wat Digital Power tot het bedrijf maakt dat het vandaag is. Hierom is recruitment een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering: we stoppen er dan ook veel tijd en energie in. Wij vinden het belangrijk dat elke collega binnen onze cultuur past en waarde toevoegt op zijn of haar eigen manier. We besteden dan ook veel aandacht aan het sollicitatieproces. We willen niet alleen alles van jou weten maar er ook voor zorgen dat jij alles van ons weet.

Lees hier meer over onze cultuur.

4. We voeren een tweede gesprek @ Digital Power

Het tweede gesprek vindt snel plaats. Bij Digital Power houden we namelijk niet van onnodig lang durende procedures. Je zit binnen een week alweer bij ons op kantoor voor het tweede gesprek. De insteek van dit gesprek is net even anders dan het eerste gesprek.

Om te beginnen, de gesprekspartners: een andere Business Manager & een Consultant uit jouw vakgebied.

De Business Manager gaat in dit gesprek kijken of het sales team die perfecte leerzame opdracht voor jou kan vinden, of we in jouw (ontwikkel)behoeftes kunnen voorzien en of we samen jouw ambities kunnen realiseren.

De Consultant zit er om te ontdekken wat jouw kennis & kunde op dat moment is én of je gaat passen binnen het team en de organisatie. Soms vragen we je om ons, in het geval van bijvoorbeeld een meer technische functie ons mee te nemen in jouw codes die op Github staan, een project dat je ooit hebt gedaan of ons iets functie gerelateerds te laten zien waar je trots op bent.

Solliciteer je bijvoorbeeld naar een functie als Technisch Webanalist? Dan kunnen we je vragen naar eerder geschreven meetplannen of code. Zo krijgen we nog meer inzicht in waar jouw krachten liggen, waarom je bepaalde keuzes maakt & waar nog ontwikkelmogelijkheden liggen!

Na het tweede gesprek weet je binnen 1 week of we je onze collega gaan noemen of niet! De reden dat het een week duurt, in plaats van een dag, komt doordat het aannemen van een nieuwe collega een weloverwogen beslissing moet zijn. Dat betekent dat er met meerdere personen (zo’n 4 tot 10) binnen de organisatie een goed gesprek wordt gevoerd om tot een beslissing te komen. Bij twijfel doen we het niet.

Los van wat onze beslissing is, vinden we het natuurlijk ook onwijs belangrijk om te weten wat JIJ ervan vindt. Dit is minstens net zo belangrijk! Maar heel eerlijk… in 90% van de gevallen staan beide partijen met trappelende voetjes te wachten om de handtekening onder het contract te zetten!

5. We doen je een aanbod

Heb je na je tweede gesprek te horen gekregen dat we elkaar collega’s mogen noemen? YES! Dan gaan we het beste moment uit jouw carrière plannen: het bespreken en ondertekenen van jouw contract bij ons op kantoor! Een van onze Business Managers is hierbij aanwezig. Hij of zij kan ook al je vragen over het contract beantwoorden. Deze krijg je al een paar dagen van tevoren toegestuurd zodat je alle tijd hebt om hem door te nemen.

Contracten zijn vaak, door de juridische termen, lastig te doorgronden. Daarom doen we altijd een contractbespreking. Hierin leggen we de belangrijkste artikelen uit en is er ruimte voor al jouw vragen. We vinden het belangrijk dat je zowel de leuke artikelen (salaris, vakantiedagen, ontwikkelbudget) als de serieuze artikelen (bijvoorbeeld het relatiebeding) goed begrijpt. We hebben een bepaalde visie waarom deze artikelen erin staan en hoe ze jou als werknemer beschermen of kansen bieden, deze lichten we dan ook graag toe!

Je startdatum bij Digital Power hangt af van wat we met elkaar hebben afgesproken. In de regel starten nieuwe collega’s op de eerste werkdag van de maand. Hiermee is de kans groot dat je met 2 of meer collega’s je eerste werkdag hebt. Deze trappen we af met een gezamenlijke kick-off voordat we van start gaan met de onboarding. Je wordt bij je start bij Digital Power gekoppeld aan een buddy. Hij of zij zal in de aanloop naar je eerste werkdag contact met je zoeken zodat we samen voor die vliegende start gaan!

Na het tekenen van je contract zit er niets anders meer op dan thuis de champagne te laten knallen! Teken jij je contract op een vrijdag? Dan vinden we het superleuk als je aansluit bij onze vrijmibo!

Wordt dit jouw candidate journey? Solliciteer nu!

Ben je benieuwd geworden naar hoe is om te werken bij Digital Power en wat je kan verwachten? Lees dan het interview met Marieke en Jasmijn en onze Frequently Asked Questions door. 

Liever direct solliciteren? Ga naar onze vacatures.

Jouw candidate journey

Je solliciteert

Je oriënteert je op Digital Power en onze vacatures en solliciteert via de website.

1. Kwalificatie

We ontvangen je sollicitatie en onderzoeken of je in het profiel past wat wij zoeken.

Niet? We informeren je binnen een week per e-mail.

Wel? Door naar stap 2!

2. Telefonische intake

We maken kort telefonisch kennis en beslissen of we een eerste gesprek inplannen.

3. Eerste gesprek

Je maakt op één van onze kantoren kennis met onze Recruiter en een Business Manager. Binnen één dag hoor je of we een tweede gesprek met je willen inplannen of niet.

4. Tweede gesprek

Je komt opnieuw langs, dit keer voor een gesprek met een Consultant en een Business Manager. De week erop hoor je of we je een plek in ons team willen aanbieden.

5. Aanbod

We evalueren het tweede gesprek telefonisch met je. Wil je bij ons werken? Dan sturen we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel per e-mail. 

Daarna kom je bij ons langs om je vragen over het voorstel door te nemen. Als alles duidelijk is, onderteken je je contract!

Dit is een artikel van Jane van de Wall, Corporate Recruiter bij Digital Power
Jane houdt zich o.a. bezig met het werven van nieuwe collega's voor Digital Power. Hierbij zoekt ze altijd naar een match tussen kandidaat, job, team en organisatie.

Lees onze andere artikelen over datagedreven werken

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!