Skip to content

Hoe is het om bij Digital Power te werken?

Een interview met Marieke en Jasmijn

Consultancy.nl interviewde onze Marieke en Jasmijn over hun baan als data professional in ons team. Hoe kwamen ze in dit vak terecht, wat maakt Digital Power uniek en hoe vinden ze het om in een wereld te werken die van origine nog wordt gezien als een 'mannenbolwerk'?

Hoe is het om bij Digital Power te werken?

Een interview met Marieke en Jasmijn

Dit artikel werd gepubliceerd op Consultancy.nl
Laatst bijgewerkt: 17-3-2020

7 min.

Consultancy.nl interviewde onze Marieke en Jasmijn over hun baan als data professional in ons team. Hoe kwamen ze in dit vak terecht, wat maakt Digital Power uniek en hoe vinden ze het om in een wereld te werken die van origine nog wordt gezien als een ‘mannenbolwerk’?

In de war for digital talent trekken organisaties van alles uit de kast. Veel bedrijven schrijven grappige vacatureteksten en doen mooie beloften als je in gesprek gaat over een plek in hun team. De verwachtingen die worden gewekt tijdens de sollicitatieprocedure, worden niet altijd waargemaakt. Hoe dat bij ons zit? Consultancy.nl interviewde twee van onze data professionals en zocht uit hoe het écht is om te werken bij Digital Power.

werken-bij-digital-power

"Er is op de werkvloer geen competitie of hiërarchie: iedereen wil het beste uit zichzelf en Digital Power halen, en daarbij helpen we elkaar.”

- Marieke Schulte, Data Scientist, Digital Power

Lees onze andere artikelen over datagedreven werken

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!