Skip to content

De organisatiebacklog van Digital Power

Samen bouwen aan de organisatie

Niet alleen werken vóór een organisatie, maar ook meebouwen aan die organisatie: bij Digital Power kan het. Onze organisatie groeide in de afgelopen vijf jaar van zo’n 20 medewerkers naar meer dan 100 collega’s. Met z’n allen zorgen we ervoor dat we steeds professioneler worden. En vind je als werknemer dat iets beter kan? Dan kun je het aankaarten en/of zelf aanpakken. Ontdek hoe.

De organisatiebacklog van Digital Power

Samen bouwen aan de organisatie

Marloes de Bruin
Marketing Manager bij Digital Power
Laatst bijgewerkt: 05-01-2022

6 min.

Niet alleen werken vóór een organisatie, maar ook meebouwen aan die organisatie: bij Digital Power kan het. Onze organisatie groeide in de afgelopen vijf jaar van zo’n 20 medewerkers naar meer dan 100 collega’s. Met z’n allen zorgen we ervoor dat we steeds professioneler worden. En vind je als werknemer dat iets beter kan? Dan kun je het aankaarten en/of zelf aanpakken. Ontdek hoe.  

Samen bouwen aan Digital Power 

Ons team is erg betrokken bij het doorontwikkelen van Digital Power. We hebben een feedbackcultuur waarbij we niet alleen elkaar, maar ook de organisatie steeds verder brengen. Er is immers altijd wel ergens ruimte voor verbetering. 

De afgelopen jaren zijn er veel projecten opgestart door collega’s. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Consultants met goede ideeën die fulltime op een opdracht zaten, hadden bijvoorbeeld geen tijd om intern bij te dragen. Ook werden er uit enthousiasme veel projecten gestart zonder duidelijk doel, vooronderzoek of een nulmeting. Er waren mensen met goede ideeën die er mee rond bleven lopen omdat ze er zelf geen tijd voor hadden. Of een nieuw project werd nooit afgemaakt. Zonde! 

- Lees verder onder de afbeelding -
organisatie-backlog-werken-bij-digital-power

De organisatiebacklog 

Om betrokken collega’s maximaal in hun kracht te zetten, bedachten we een oplossing: de organisatiebacklog. Dit is een platform waar je als Digital Power medewerker je ideeën kunt delen. Als je idee aansluit bij onze strategie, zetten we het om tot een concreet project.  

Het mooiste is als je als bedenker de verantwoordelijkheid hiervoor pakt, maar dat hoeft niet. We leggen alle ideeën uit het team op een centrale plek vast. Zo kan iedereen zien welke ideeën er zijn, welke projecten er lopen en wie eraan werken. Iedereen kan de documentatie inzien: lekker transparant dus. 

Als je mee wilt werken aan een project, mag je altijd aanhaken. Of het nou vooral is om te leren, of omdat jouw kennis en vaardigheden perfect aansluiten bij het project. 

Wat er zo bijzonder aan is 

Als consultant/medewerker kun je bij ons dus echt meebouwen aan de organisatie. Of je nou een ‘DiP dino’ bent, of ons nieuwste teamlid. Je hoeft niet perse met een briljant idee te komen; je kunt ook een collega helpen haar/zijn idee uit te voeren. Collega’s die net een jaar bij ons werken, kunnen zo al een organisatieverandering teweeg brengen.  

Ons verdienmodel zit in declarabiliteit, wat betekent dat we graag veel uren voor onze klanten werken. Omdat we er als organisatie beter van worden, maken we daarnaast uren vrij voor backlog projecten.  

Belangrijk hierbij is dat het resultaat groter moet zijn dan de geïnvesteerde tijd. We kijken dan niet perse naar euro’s: de waarde van een project kan ook ergens anders in zitten. Door samen te bepalen wat het doel is van een project en welke waarde we eruit kunnen halen, hebben we hele interessante gesprekken met elkaar. 

Voorbeeldprojecten 

De organisatiebacklog is al een tijd geleden intern gepresenteerd. Een aantal projecten die sindsdien zijn afgerond: 

  • Als je bij ons in dienst komt, krijg je een buddy toegewezen. Wat deze buddyrol precies inhield, was intern niet echt duidelijk. Hier gingen we mee aan de slag! Inmiddels is er een duidelijke checklist die je als buddy helpt een nieuwe collega wegwijs te maken binnen de organisatie. 
  • We maakten een Power BI dashboard ter ondersteuning van onze salespresentatie. Deze bevat leuke weetjes over ons team.  
  • We werken veel met data, maar mag je uit al die data inzichten halen? En moet je het altijd willen? We ontwikkelden een aanpak die ons helpt om te gaan met data en ethiek. 
  • Er was behoefte aan een verdiepingsslag voor onze Technisch Webanalisten. Hiervoor hebben we een intern opleidingsprogramma ontwikkeld. 
  • We werkten al veel voor NGO’s die veel restricties hebben qua budgetten. In 2021 richtten we een eigen stichting op, waarmee we dit soort organisaties gratis kunnen helpen. Onze manier van doneren aan goede doelen!  

Ook meebouwen aan de organisatie waarvoor je werkt? 

We zijn op zoek naar nieuwsgierige talenten die altijd een stapje verder willen. Ontdek meer over werken bij Digital Power of bekijk onze vacatures. 

Dit is een artikel van Marloes de Bruin, Marketing Manager bij Digital Power
Marloes de Bruin is Marketing Manager bij Digital Power. Ze is een strategische, all-round marketeer met een passie voor datagedreven marketing. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen met input van onze data consultants.

Lees onze andere artikelen over datagedreven werken

Of je nou consultant bent of staflid: reizen moet nooit een issue zijn. Waar kies jij voor?

  • Een NS-Business card waarmee je onbeperkt gratis kunt reizen door het hele land, ook in je vrije tijd. 
  • Eigen vervoer en een kilometervergoeding van €0,19 per km, ook als je fietst.
  • Een poolauto, lease auto of tijdelijke huurauto (we vertellen je graag meer over de voorwaarden) 

Bij Digital Power staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Dit stimuleren we met een ongelimiteerd ontwikkelbudget en een focus op het delen van kennis. 

Waar we écht in uitblinken, is onze persoonlijke begeleiding op jouw ontwikkeltraject. Zelf heb je vast een goed beeld waar je heen wilt. Twee begeleiders die je zelf kiest, helpen je bij het identificeren van specifieke doelen en acties. We noemen dit ‘De Gouden Driehoek’.

Zolang jij je blijft ontwikkelen, zal je ook blijven groeien in onze organisatie. Want jouw loonsverhoging is gekoppeld aan je drive om verder te komen. Zolang dat gebeurt, ben je hiervan verzekerd!